Veel gestelde vragen

Welke doelgroep willen jullie bereiken met de bakkerij?

De doelgroep kan heel breed zijn. Dit kunnen vluchtelingen (nieuwkomers) zijn, mensen met een mentale of fysieke beperking, leerlingen van scholen of mensen die wat afleiding nodig hebben bijvoorbeeld. Het moet een open bakkerij zijn waar iedereen zich welkom voelt en spontaan binnen kan lopen voor een babbeltje.

Natuurlijk zal er rekening gehouden moeten worden met professionele begeleiding. We zoeken daarom ook samenwerking met partijen die affiniteit hebben met de verschillende doelgroepen.

We willen een goed netwerk op kunnen bouwen. Daarnaast willen we graag samenwerken met lokale ondernemers, leveranciers, afnemers en partijen. Dit is ook goed voor de lokale economie en voor onze stad.

Hoe lang blijft het brood vers?

We zijn gewend aan lang houdbare broden. Industrieel... Veel lucht, broodverbetermiddelen en weinig voedingswaarde.

Omdat we aan onze (desem)broden geen broodverbetermiddelen toevoegen, wordt het brood het beste dezelfde dag gegeten. Wilt u het brood later gebruiken dan raden we aan om het direct in de vriezer te leggen in de afgesloten papieren zak. U kunt later het brood dan even natspuiten (met bijvoorbeeld een plantenspuit) en nog even 10 minuten bakken in een oven op 210 graden.

Let op! Brood verliest altijd vocht in de vriezer en zal dus droger worden naar gelang de tijd verstrijkt.

Kunnen jullie het brood voor mij snijden?

Helaas kunnen wij het brood op dit moment nog niet gesneden aanleveren.