Over ons

Bakkersgasten is een bakkerij met een sociaal karakter. Een bakkersgast is eigenlijk het woord voor bakkershulp. Graag benaderen wij dit woord vanuit een andere visie.

We willen juist een hulp zijn voor hen die het misschien wat lastiger vinden om een plekje op de arbeidsmarkt te vinden. Zo helpen we elkaar en de stad. Daarnaast willen we dat mensen zich welkom voelen bij ons in de bakkerij. De mens die het stiel leert maar ook de klant. U bent te gast. Loop gerust de bakkerij binnen, pak een koffietje en maak een babbeltje met de bakkers.

Daarnaast zoeken we de samenwerking met lokale leveranciers en afnemers zodat de lokale economie bevorderd wordt, de keten kort blijft en we zo min mogelijk verspilling kunnen realiseren.

We gaan voor authentiek brood met een eigen karakter. Onze producten mogen uitstralen wie we als mens zijn.

Ook zeker niet onbelangrijk… eigenlijk zijn onze bakkers gewoon heel straffe gasten! We willen trots zijn op ons vak en op elkaar. 

Arian de Wit (initiatiefnemer)

Inmiddels ben ik al ruim zevenentwintig jaar bakker met een enorme voorliefde voor (desem)brood. Een prachtig vak! Van 2016 tot 2021 heb ik intensief samengewerkt met sociale bakkerij “De Bakkerswerkplaats” in Rotterdam. Ze bieden een werkplek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, mensen met een beperking en ze bieden een stukje opleiding aan mensen die het vak willen leren. Dit heeft mijn passie voor het vak versterkt omdat het nu niet alleen draaide om harde cijfers maar ook om mensen. Nu ben ik in Gent een gelijkwaardig project gestart waar we de focus willen leggen op het versterken van mensen doormiddel van het werken met mooie producten. 

Lees over enkele van mijn ervaringen en wat het kan betekenen voor iemand om een plekje te krijgen in een leuke werkomgeving

Een connectie met mij maken en lezen over mijn ervaring op het werkgebied? Connect via LinkedIn

Bakkersgasten bakkerij Gent