Mijn ervaringen

Bij de Bakkerswerkplaats in Rotterdam heb ik meerdere mensen mogen begeleiden en mogen meemaken wat voor impact het kan hebben op mensenlevens wanneer iemand een kans krijgt op een leuke werkplek. Zo hadden we een jongen die zeer slecht zicht heeft en lange tijd thuis zat. Het was zoeken naar manieren om het werken in een bakkerij mogelijk te maken. Slecht zicht betekend immers ook dat een recept moeilijk gelezen kan worden of temperaturen op een oven niet goed zichtbaar zijn. Doormiddel van bijvoorbeeld een pratende weegschaal, veel geduld en begeleiding werd er toch ineens heel veel mogelijk. Nu kan ik met trots zeggen dat hij een vaste baan heeft gevonden in de Bakkerswerkplaats en een totaal nieuwe passie heeft ontdekt. Namelijk dat van het bakken. Ik ben super trots op hem en dat wat hij bereikt heeft in de tijd dat we samen gewerkt hebben 😉

Ook werkte ik met een jongen van Iraanse afkomst. Hoe mooi dat hij nu zijn eigen bakkerij in Dordrecht Bakkerij Samen heeft kunnen starten! Trots!

Soms hadden mensen een totaal andere baan maar wilde ze iets anders proberen. Of hadden ze gewoon even behoefte om onder de mensen te zijn.

Bake it till you make it!

Bakkerij in Gent

 

Ik zeg altijd, Bake it till you make it. Oftewel, doorzetten en blijven proberen. Als een product niet lukt, nog een keer proberen tot het wel lukt. Dit principe willen we ook toepassen in de bakkerij. Je kunt lukken, het kan anders! Dit heb ik meerdere malen mogen zien.

Ik begeleide leerlingen en werkte (samen met de begeleiders van een zorginstelling) in de bakkerij met mensen die bijvoorbeeld downsyndroom of autisme hebben. Wat een voldoening geeft dat!